Využite pri varení zdravý med

Od: | 0 Comments | Dňa: 18. november 2014 | Kategória: Články

Využite pri varení zdravý med

Med je zdravý a veľmi dobrý. V tomto článku si prezradíme pár tipov, ktoré si určite zamilujete.

Med a mäso

Med je skvelým doplnkom mäsa. Pri pečení mierne zmení chuť a so šťavou z mäsa ešte pridá na chuti. Vždy je dobré mäso do medu na jeden deň (stačí cez noc) naložiť. Mäso následne med do seba vtiahne a je potom chutnejšie a krehkejšie. Vhodné mäso pre nakladanie do medu je najmä kuracie a bravčové. Do medovej marinády môžeme pridať korenie. Vhodné je také, ktoré sa hodí so sladkou chuťou. To je napríklad klinček, škorica, koriander. Soľ do marinády nepridávajte a mäso nasoľte až pred samotným pečením.

Med a mäso

Med a ovocie

Výbornou kombináciou je med a ovocie. Med sa hodí takmer k akémukoľvek druhu ovocia. Jablka, hrušky, banány, slivky na čo si len spomeniete. Ovocie nakrájajte na kocky a zalejte medom. Chuť potom môžete dodatočne ovplyvniť citrónom a cukrom podľa potreby. Jednoduché, zdravé a veľmi dobré. Med má tiež skvelé konzervačné vlastnosti. Čerstvo nakrájané ovocie môžete vložiť do pohára a zaliať medom. Vždy chvíľu počkajte, až sa med v pohári usadí a znovu pohár dolejte. Je dôležité, aby v pohári nikde neostala vzduchová bublina.

Med a ovocie

Medové pečivo

Pečiete nejaký druh pečiva alebo sladkostí? Skúste do cesta pridať trochu medu. Med pečivu dodá perfektnú vôňu a mierne ho ochutí. Nemusíte sa ale báť, že sa chuť zmení k nepoznaniu. Pokiaľ to s medom nepreženiete, pôjde iba o miernu zmenu chute. Postupom času sa naučíte odmerať správnu dávku medu tak, aby chuť pečiva/sladkostí bola dokonalá.

Medové pečivo

Med do džemu

Zaujímavý nápad je tiež pridávať med do džemu a marmelád. Konzistencia a konzervačné vlastnosti sú pre to ideálne. Záleží potom na výslednej chuti. Vyskúšajte pridať med do džemu v malej dávke a uvidíte, či Vám takáto chuť vyhovuje. Med sa vďaka svojej chuti hodí najmä do banánového, poprípade mrkvového džemu.

Med do džemu


>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close