Žemľovka z vianočky s jablkami a tvarohom

2015-03-01
Žemľovka z vianočky s jablkami a tvarohom
  • Počet porcií: 6
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 45m

Suroviny

  • 8-9 jabĺk
  • 1 liter mlieka
  • 2 vajíčka
  • cukor
  • 1 vianočka
  • 200 g tvaroh

Postup prípravy

Krok 1

Nakrájame si vianočku, do misky si dáme mlieko a žĺtky z vajíčok a obaľujeme vianočku v mlieku - rovno ukladáme do zapekacej misy.

Krok 2

Dáme jednu vrstvu vianočky na to dáme jablka do ktorých môžeme pridať hrozienka, a vrstvu tvarohu.

Krok 3

Znova dáme vianočku a postupujeme ďalej v závislosti na veľkosti misy, na vrchu musí byť vždy vianočka.

Krok 4

Dáme piecť, 5-10 minút pred koncom pečenia vyšľaháme z bielok sneh pridáme do neho cukor a potrieme vrch žemľovky, necháme krátko zapiecť a papáme.

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo tento recept

4 851

Podobne Recepty:
  • Zeleninový šalát s hermelínom

    Zeleninový šalát s hermelínom

  • Vyprážané karfiolové placky

    Vyprážané karfiolové placky

  • Hríbové rizoto z celozrnnej ryže

    Hríbové rizoto z celozrnnej ryže

  • Vyprážaný syr so zemiakmi a cibuľkou

    Vyprážaný syr so zemiakmi s cibuľkou

  • Vianočný zemiakový šalát

    Vianočný zemiakový šalát

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close