Zeleninové lasagne

2014-11-02
Zeleninové lasagne
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 55m

Suroviny

  • 4 Lyžice olivového oleja
  • 1 Baklažán (nakrájaný na malé kúsky)
  • 150g Hríbov (nasekaných)
  • 4 Pečené červené papriky (nasekané)
  • 700g Pasírovaných paradajok s cibuľkou a cesnakom
  • 8-10 Plátkov lasagní
  • 400g Špenátu (rozmrazeného)
  • 250g Ricotty
  • 25g Nastrúhaného parmezánu
  • 25g Píniových orieškov

Postup prípravy

Krok 1

Predhrejeme si rúru na 180°C. Na nepriľavej panvici si rozpálime 2 lyžice olivového oleja. Baklažán smažíme 5 minút až kým nezmäkne, potom ho vysypeme do misky. Na oleji osmažíme do zlatista hríby, potom ich spoločne s paprikou primiešame k baklažánu. Pomocou lyžičky presunieme polovicu zeleninovej zmesi do zapekacej misy, pridáme viac ako polovicu pasírovaných paradajok a nakoniec preložíme vrstvou cestovinových plátkov.

Krok 2

Na cestovinové plátky rozprestrieme zvyšnú zeleninu, pridáme pasírované paradajky a ďalšiu vrstvu cestovín. Zo špenátu vylejeme všetku prebytočnú tekutinu a zmiešame ho s ricottou a polovicou parmezánu. Zmes rozotrieme na poslednú vrstvu cestovín, posypeme parmezánom a píniovými orieškami. Pečieme zakryté alobalom, 20 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ďalších 10 minút až do zlatista. Servírujeme s čerstvým listovým šalátom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 662

Podobne Recepty:
  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • Cestoviny s tvarohom na slano

    Cestoviny s tvarohom na slano

  • Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

    Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

  • Mozzarella šalát

    Mozzarella šalát

  • Exotický šalát

    Exotický šalát

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close