Wrap na mexický spôsob

2015-02-14
Wrap na mexický spôsob
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 50m
  • Hotové za: 1:10 h

Suroviny

  • 700-800 g Hovädzie mäso
  • 1 PL Bravčová masť
  • 400 g Sterilizovaná fazuľa
  • Placky tortilla
  • Kyslá smotana
  • Avokádo
  • 1 Biela a 1 červená cibuľa
  • Paradajka
  • Limetka
  • Ľadový šalát, kápia, uhorka, reďkovka, kapusta (voliteľné)
  • Koriander (vňať), prip. petržlenová vňať
  • Cumin - Rímska rasca
  • Chilli
  • Rasca
  • Himalájska soľ
  • Čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1

Hovädzie mäso na tenko nakrájané slíže osmažíme na rozpustenej masti. Pridáme cumin a rascu. Keď je mäso hotové, osolíme a okoreníme podľa potreby.

Krok 2

Zatial si pripravíme guacamole. Vidličkou roztlačíme avokádo, nadrobno nasekáme červenú cibuľu a paradajku. Pridáme tiež nadrobno nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Zamiešame a ochutíme soľou, korením a šťavou z limety.

Krok 3

Na troške masti opražíme bielu cibuľu nasekanú na kocky do sklovita, pridáme fazuľu a chilli. Necháme prevrieť.

Krok 4

Rozohrejeme si panvicu dostatočného priemeru a na sucho krátko opečieme tortilly. Na panvici necháme maximálne minútu, tak aby boli stále vláčne a ohybné.

Krok 5

Ihneď placky plníme mäsom, fazuľou a čerstvou nasekanou zeleninou (šalát, kápia, uhorka, reďkovka, kapusta). Na vrch potrieme guacamole a kyslú kapustu. Nakoniec pokvapkáme limetou, zabalíme a ozdobíme koriandrom.

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 430

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close