Wrap na mexický spôsob
2015-02-14
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 50m
- Hotové za: 1:10 h
Suroviny
- 700-800 g Hovädzie mäso
- 1 PL Bravčová masť
- 400 g Sterilizovaná fazuľa
- Placky tortilla
- Kyslá smotana
- Avokádo
- 1 Biela a 1 červená cibuľa
- Paradajka
- Limetka
- Ľadový šalát, kápia, uhorka, reďkovka, kapusta (voliteľné)
- Koriander (vňať), prip. petržlenová vňať
- Cumin - Rímska rasca
- Chilli
- Rasca
- Himalájska soľ
- Čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Hovädzie mäso na tenko nakrájané slíže osmažíme na rozpustenej masti. Pridáme cumin a rascu. Keď je mäso hotové, osolíme a okoreníme podľa potreby.
Krok 2
Zatial si pripravíme guacamole. Vidličkou roztlačíme avokádo, nadrobno nasekáme červenú cibuľu a paradajku. Pridáme tiež nadrobno nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Zamiešame a ochutíme soľou, korením a šťavou z limety.
Krok 3
Na troške masti opražíme bielu cibuľu nasekanú na kocky do sklovita, pridáme fazuľu a chilli. Necháme prevrieť.
Krok 4
Rozohrejeme si panvicu dostatočného priemeru a na sucho krátko opečieme tortilly. Na panvici necháme maximálne minútu, tak aby boli stále vláčne a ohybné.
Krok 5
Ihneď placky plníme mäsom, fazuľou a čerstvou nasekanou zeleninou (šalát, kápia, uhorka, reďkovka, kapusta). Na vrch potrieme guacamole a kyslú kapustu. Nakoniec pokvapkáme limetou, zabalíme a ozdobíme koriandrom.