Veterníčky

2014-12-06
Veterníčky
  • Počet porcií: 45
  • Čas prípravy: 30m
  • Čas varenia: 60m
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • 3,75 dl voda
  • 140 g stužený tuk CERA
  • 210 g polohrubá múka
  • 6 ks vajcia
  • štipka soli
  • 7 dl mlieko
  • 2 ks zlatý klas / 80 g /
  • 2 PL polohrubá múka
  • 300 g maslo
  • 150 g práškový cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 2 dl mlieko
  • 2 práškové šľahačky

Postup prípravy

Krok 1

Vodu so štipkou soli a nakrájanou cerou dáme variť. Keď je cera rozpustená, pridáme múku a chvíľu dobre premiešame, aby sa hmota spojila , čiže cesto odpálime. Odstavíme, chvíľu necháme vychladnúť a do teplej hmoty postupne miesiacimi metličkami zapracujeme po jednom vajíčka. Hmotu dáme do vrecka s ozdobnou trubičkou . Na vymastený, múkou vysypaný plech striekame veterníky. Vopred si na plechu vyznačíme nejakou formičkou ich veľkosť. Rúru dopredu vyhrejeme. Pečieme na 250 stup. C 15 minút, potom stiahneme na 100 stup.C a ešte 5 minút dosušíme. Odporúča sa pri pečení rúru vôbec neotvoriť, až po tých 15 minútach.

Krok 2

Z mlieka, zlatých klasov, vanilky a múky uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme maslo a cukor.

Krok 3

Kryštalový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, rozvaríme. Necháme vychladnúť a vyšľaháme spolu s práškovými šľahačkami. Veterníčky rozkrojíme na polovicu, nastriekame krém, šľahačku a môžeme dať polevu z cukrového fondánu, posypať práškovým cukrom. Dotvoriť podľa Vašej vôle.

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 5 4
Ohodnoť tento recept

4 ľudí hodnotilo tento recept

2 191

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

  • Martina Cernakova

    Pri týchto venčekoch sa treba brzdit,pretože sa daju jesť jeden za druhým…kto má rád sladké,pochopí :-)

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close