Vanilkovo-kokosová roláda

2015-04-05
Vanilkovo-kokosová roláda
  • Počet porcií: 20
  • Čas prípravy: 40m
  • Čas varenia: 20m
  • Hotové za: 60m

Suroviny

  • Vajíčka - 5ks
  • 0,5 dcl oleja
  • 6 PL hladkej múky
  • 5 PL teplej vody
  • prášok do pečiva - 1/2 balenia
  • cukor práškový - 6 PL
  • maslo - 125 g
  • zlatý klas/vanilkový puding
  • 1 liter mlieko
  • čokoláda na varenie
  • kokos
  • papier na pečenie (nie je potrebný)

Postup prípravy

Krok 1

Oddelíme si žĺtka od bielkov Z bielok a 2 PL si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame spolu s 5 PL teplej vody, olejom, cukrom do penista.

Krok 2

Zmiešame si múku, prášok do pečiva a 4 PL cukru. Zmes pridáme k žĺtkom. Ak je cesto príliš husté, prilejeme mlieko, ak riedke, pridáme trochu múky. Do žĺtkovej zmesi pridávame po lyžičkách penu z bielkov. Opatrne premiešavame. Zmes vylejeme na plech a pečieme pri 200 stupňoch asi 15 minút.

Krok 3

Po vychladnutí odstránime papier na pečenie a cesto vyklopíme sa polovlhkú utierku a opatrne zrolujeme. Necháme odležať na chladnom mieste asi 15 minút.

Krok 4

Zatiaľ si pripravíme plnku. V 0,5 - 0,7 litri mlieka si uvaríme 2 zlaté klasy, alebo 2 vanilkové pudingy. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme si zmäknuté maslo s cukrom. Keď je puding vychladnutý, po 2 PL ho zašľahávame do masla.

Krok 5

Piškótové cesto odrolujeme a natrieme naň krém po celej ploche. Zrolujeme, polejeme roztopenou čokoládou a posypeme strúhaným kokosom. Dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť !

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 822

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close