Vanilkové osie hniezda
2014-12-20
- Počet porcií: 7
- Čas prípravy: 55m
- Čas varenia: 30m
- Hotové za: 1:25 h
Suroviny
- 250g Hladká múka
- 250g Polohrubá múka
- 1 Vanilkový cukor
- 2 PL Kryštálový cukor
- 250 dcl Teplé mlieko
- 1 Sušené droždie
- 2 PL Kyslej smotany
- Vanilková esencia pár kvapiek
- 1 Prášok do pečiva
- Štipka soli
- 2 Žĺtka
- 2-3 PL olej
- PLNKA:
- 3 Vanilkové cukre
- 3dcl Mlieka
- Zvyšná kyslá smotana z 200gr
- Väčšia hrsť namočených hrozienok
- 1 Vanilkový puding
Postup prípravy
Krok 1
Zo surovín na cesto si vymiesime hladké, vláčne cesto.
Krok 2
Necháme ho v teple vykysnúť asi 45 minút.
Krok 3
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na doske s múkou na hrúbku asi 0,5cm.
Krok 4
Rozkrojíme ostrým nožom na 7 rovnakých pásov.
Krok 5
Každý pás natrieme plnkou a zrolujeme.
Krok 6
Reznou stranou poukladáme osie hniezda do maslom natretej tortovej formy.
Krok 7
Vrch osích hniezd poriadne natrieme roztopeným maslom.
Krok 8
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút na 180 stupňov.
Krok 9
Na plnku uvaríme puding s vanilkovým cukrom.
Krok 10
Do teplého pudingu zamiešame kyslú smotanu a hrozienka.