Vanilkové osie hniezda

2014-12-20
Vanilkove-osie-hniezda
  • Počet porcií: 7
  • Čas prípravy: 55m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 1:25 h

Suroviny

  • 250g Hladká múka
  • 250g Polohrubá múka
  • 1 Vanilkový cukor
  • 2 PL Kryštálový cukor
  • 250 dcl Teplé mlieko
  • 1 Sušené droždie
  • 2 PL Kyslej smotany
  • Vanilková esencia pár kvapiek
  • 1 Prášok do pečiva
  • Štipka soli
  • 2 Žĺtka
  • 2-3 PL olej
  • PLNKA:
  • 3 Vanilkové cukre
  • 3dcl Mlieka
  • Zvyšná kyslá smotana z 200gr
  • Väčšia hrsť namočených hrozienok
  • 1 Vanilkový puding

Postup prípravy

Krok 1

Zo surovín na cesto si vymiesime hladké, vláčne cesto.

Krok 2

Necháme ho v teple vykysnúť asi 45 minút.

Krok 3

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na doske s múkou na hrúbku asi 0,5cm.

Krok 4

Rozkrojíme ostrým nožom na 7 rovnakých pásov.

Krok 5

Každý pás natrieme plnkou a zrolujeme.

Krok 6

Reznou stranou poukladáme osie hniezda do maslom natretej tortovej formy.

Krok 7

Vrch osích hniezd poriadne natrieme roztopeným maslom.

Krok 8

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút na 180 stupňov.

Krok 9

Na plnku uvaríme puding s vanilkovým cukrom.

Krok 10

Do teplého pudingu zamiešame kyslú smotanu a hrozienka.

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo tento recept

4 041

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close