Tvarohový krémovník

2014-12-29
Tvarohový krémovník
  • Počet porcií: 20
  • Čas prípravy: 40m
  • Čas varenia: 35m
  • Hotové za: 1:15 h

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 g Polohrubej múky
  • 120 g Hery
  • 120 g Práškového cukru
  • 1 Vajce
  • 2 Žĺtky
  • 1 lyžica Kakaa
  • 1 lyžica Prášku do pečiva
  • Tuk a múka
  • Plnka:
  • 500 ml Mlieka
  • 500 g Tvarohu
  • 150 g Práškového cukru
  • 1 Zlatý klas
  • 1,5 dl Oleja
  • 1 Vajce
  • 3 Žĺtky
  • 1 Vanilkový cukor
  • Sneh:
  • 5 Bielkov
  • 5 lyžíc Kryštálového cukru

Postup prípravy

Krok 1

Zo surovín vypracujeme cesto a roztlačíme ho na celú plochu pomasteného a múkou posypaného plechu veľkosti cca 24x40cm.

Krok 2

V mixéri dôkladne rozšľaháme ingrediencie na plnku, potom ju vylejeme na surové cesto a pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.

Krok 3

Pät bielkov vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a navrstvíme na nedopečený koláč.

Krok 4

Potom ho pečieme ešte asi 10 minút.

Krok 5

Po vychladnutí zákusok rozrežeme mokrým nožom.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

3 224

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close