Tekvicová polievka

2014-11-02
Tekvicová polievka
  • Počet porcií: 6
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 25m
  • Hotové za: 45m

Suroviny

  • 4 Lyžice olivového oleja
  • 2 Cibule (na jemno nakrájané)
  • 1kg Tekvice (ošúpanej, bez jadierok a nakrájanej na kúsky)
  • 700ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 142ml Šľahačky
  • 4 Krajce celozrnného chleba
  • Za hrsť jadierok

Postup prípravy

Krok 1

Rozohrejeme si 2 polievkové lyžice olivového oleja na veľkej panvici a na jemnom ohni smažíme 2 na jemno nakrájané cibule kým nezmäknú asi 5 minút. Potom pridáme nakrájanú tekvicu/dyňu a varíme ďalších 8 až 10 minút. Priebežne miešame, až kým kúsky nezmäknú a nesfarbia sa do zlata.

Krok 2

Nalejeme 700 ml zeleninového/kuracieho vývaru na panvicu a dochutíme soľou a korením. Privedieme zmes do varu a necháme vrieť asi 10 minút, pokiaľ tekvica nebude mäkká. Pridáme smotanu, privedieme späť do varu a potom rozmixujeme zmes na pyré ručným mixérom. Pre extra jemnú konzistenciu môžeme zmes pretlačiť cez jemné sitko (takto môžeme polievku skladovať v mrazničke až dva mesiace).

Krok 3

Počas varenia polievky si nakrájame chlieb na malé kocky. Zohrejeme dve polievkové lyžice oleja a smažíme chlieb až pokým nebude chrumkavý. Potom pridáme semiačka a smažíme pár minút kým nebudú orestované. Túto prílohu si môžeme pripraviť aj deň dopredu a uskladniť vo vzduchotesnom balení. Prihrejeme polievku, prípadne ju môžeme podľa svojej chuti dochutiť, a podávajte s krutónmi a semiačkami pokvapkanými olivovým olejom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 268

Podobne Recepty:
  • Guláš z baraniny

    Guláš z baraniny

  • Morčací vývar

    Morčací vývar

  • Paradajková polievka

    Paradajková polievka

  • Výborný hovädzí vývar

    Výborný hovädzí vývar

  • Vajíčková polievka

    Vajíčková polievka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close