Talianske rizoto so šampiňónmi

2015-02-26
Talianske rizoto so šampiňónmi
  • Počet porcií: 2
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 50m

Suroviny

  • 250 g Basmati alebo jasminova ryža
  • 200 ml Biele víno
  • 1ks Biela cibuľa
  • 300-500 ml Kurací vývar
  • 5-8 ks šampiňóny
  • 2 PL Olivový olej
  • Parmezán
  • Mladá cibuľka alebo pór
  • Čierne korenie, himalájska soľ

Postup prípravy

Krok 1

Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na oleji.

Krok 2

Pridáme ryžu a na plátky nakrájané huby. Osmažíme a zalejeme časťou kuracieho vývaru.

Krok 3

Po malých častiach pridávame za občasného miešania ďalší vývar. Keď je už ryža takmer hotová, podlejeme vínom a necháme odpariť. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Krok 4

Hotové rizoto by nemalo byť suché, ale mierne „lepkavé“.

Krok 5

Na tanieri posypeme na jemno nastrúhaným parmezánom a ozdobíme zelenou časťou mladej cibuľky.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 976

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close