Talianske rizoto so šampiňónmi
2015-02-26
- Počet porcií: 2
- Čas prípravy: 15m
- Čas varenia: 40m
- Hotové za: 50m
Suroviny
- 250 g Basmati alebo jasminova ryža
- 200 ml Biele víno
- 1ks Biela cibuľa
- 300-500 ml Kurací vývar
- 5-8 ks šampiňóny
- 2 PL Olivový olej
- Parmezán
- Mladá cibuľka alebo pór
- Čierne korenie, himalájska soľ
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na oleji.
Krok 2
Pridáme ryžu a na plátky nakrájané huby. Osmažíme a zalejeme časťou kuracieho vývaru.
Krok 3
Po malých častiach pridávame za občasného miešania ďalší vývar. Keď je už ryža takmer hotová, podlejeme vínom a necháme odpariť. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Krok 4
Hotové rizoto by nemalo byť suché, ale mierne „lepkavé“.
Krok 5
Na tanieri posypeme na jemno nastrúhaným parmezánom a ozdobíme zelenou časťou mladej cibuľky.