Sufflé z troch druhov syrov

2014-11-05
Sufflé z troch druhov syra
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 45m
  • Hotové za: 1:05 h

Suroviny

  • 50g Masla
  • 25g Parmezánu
  • 300ml Plnotučného mlieka
  • 2 Bobkové listy
  • 5 Lyžíc hladké múky
  • ½ Lyžice horčicového prášku
  • Trocha kajenského korenia
  • 140g Syra Gruyére
  • 3 Vajcia
  • 8 Plátkov kozieho syra
  • 150ml Plnotučnej smotany
  • Šalátové listy (na servírovanie)

Postup prípravy

Krok 1

Predhrejeme rúru na 200°C a vymažeme maslom štyri malé zapekacie mištičky (cca 200ml). Vysypeme mištičky parmezánom tak, aby pokryl dno a strany nádoby. Mlieko s bobkovým listom nalejeme do veľkej panvice a pozvoľná privedieme k varu. Potom vypneme šporák a necháme odstáť panvicu s mliekom na teplom šporáku 15 minút, aby sa bobkový list vylúhoval.

Krok 2

Po 15 minútach vyberieme bobkový list z mlieka a pridáme maslo a múku. Na miernom plameni privedieme za stáleho miešania mlieko k varu a varíme približné 6 minút, pokiaľ zmes nebude hladká a hustá. Dáme pozor, aby nám omáčka neprihorela alebo sa nevytvorili hrudky.

Krok 3

Po zhustnutí prilejeme omáčku do veľkej misy, pridáme horčicový prášok, kajanské korenie, syr guyére a žĺtky. Všetko dobre premiešame.

Krok 4

Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh.

Krok 5

Opatrne vmiešame sneh do syrovej omáčky, aby zostali bielky nadýchane a ľahké. Hotovou zmesou naplníme prípravne mištičky.

Krok 6

Navrch každého sufflé položíme plátok kozieho syra a potom položíme mištičky na plech. Pečieme 20 až 25 minút alebo pokiaľ nie je sufflé pružné a prepečené.

Krok 7

Necháme hotové sufflé vychladnúť. Po vychladnutí môžeme vyklopiť koláčik z mištičiek. Pokiaľ pripravujeme sufflé dopredu, položíme ho na plech vrchom dole (z dôvodu zachovania tvaru), prikryjeme plech potravinárskou fóliou a necháme ich niekoľko dní v chlade. V mrazničke vydržia až 1 mesiac.

Krok 8

Pokiaľ chceme sufflé znovu roztiecť, rozohrejeme rúru na 200°C. Vložíme sufflé vrchom dole na papier na pečenie, pokryjeme koláčiky kozím syrom a prelejeme smotanou. Pečieme 8 až 10 minút do zlatista. Potom ihneď podávame zo šalátom a ľahkým dresingom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 995

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close