ŠTAFETKY
2015-04-20
- Počet porcií: 30
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 40m
- Hotové za: 60m
Suroviny
- 6 bielkov /veľké vajíčka/
- 250 g kryštálový cukor
- 100 g mleté vlašské orechy
- 100 g hladká múka
- 3 dl mlieko
- 1 zlatý klas /40 g/
- 150 g kryštálový cukor
- 350 g tuk /maslo, hera/
- 1 KL suchá zrnková káva
- čokoládová poleva
Postup prípravy
Krok 1
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, orechy a hmotu rozotrieme na 2 rovnaké plechy /na papier/. Pečieme asi 8 minút. Je potrebné dať pri pečení pozor, pretože pláty sú tenké, aby sa nevysušili, lebo by sa lámali. Po upečení pláty pozdĺžne prekrojíme a naplníme.
Krok 2
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme maslo a kávu. Vyšľaháme krém. Prekrojené pláty naplníme, vrch zákuska tiež potrieme krémom a dáme dobre stuhnúť. Potom nakrájame obdĺžničky tak, že po dĺžke prekrojíme na 5 častí, po šírke na 6 častí, čiže získame 30 kúskov. Každý do polovice namočíme čokoládovej poleve, prípadne ešte ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Uložíme do podlhovastých košíčkov.