ŠTAFETKY

2015-04-20
ŠTAFETKY
  • Počet porcií: 30
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 60m

Suroviny

  • 6 bielkov /veľké vajíčka/
  • 250 g kryštálový cukor
  • 100 g mleté vlašské orechy
  • 100 g hladká múka
  • 3 dl mlieko
  • 1 zlatý klas /40 g/
  • 150 g kryštálový cukor
  • 350 g tuk /maslo, hera/
  • 1 KL suchá zrnková káva
  • čokoládová poleva

Postup prípravy

Krok 1

Bielky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku, orechy a hmotu rozotrieme na 2 rovnaké plechy /na papier/. Pečieme asi 8 minút. Je potrebné dať pri pečení pozor, pretože pláty sú tenké, aby sa nevysušili, lebo by sa lámali. Po upečení pláty pozdĺžne prekrojíme a naplníme.

Krok 2

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do vychladnutého pridáme maslo a kávu. Vyšľaháme krém. Prekrojené pláty naplníme, vrch zákuska tiež potrieme krémom a dáme dobre stuhnúť. Potom nakrájame obdĺžničky tak, že po dĺžke prekrojíme na 5 častí, po šírke na 6 častí, čiže získame 30 kúskov. Každý do polovice namočíme čokoládovej poleve, prípadne ešte ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Uložíme do podlhovastých košíčkov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 517

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close