Sorbet z čiernych ríbezlí a mäty

2014-11-05
Sorbet z čiernych ríbezlí a mäty
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 30m
  • Hotové za: 30m

Suroviny

  • 200g Trstinového cukru
  • 200ml Prevarenej vody
  • 20g Balenie čerstvej mäty
  • 750g Čiernych ríbezlí
  • 4 Lyžice tekutej glukózy
  • Šťava z dvoch citrónov

Postup prípravy

Krok 1

Rozpustíme si cukor v teplej vode a vznikne nám sirup, do toho vložíme mätu a necháme vychladiť 15 minút. Potom mätu vytiahneme.

Krok 2

Rozvaríme čierne ríbezle z glukózovým sirupom. Rozmixuje ponorným mixérom ovocie na kašu. Cez sito prepasírujeme kašu aby sme sa zbavili jadierok. Vmiešame citrónovú šťavu a necháme vychladnúť.

Krok 3

Hmotu vložíme do stroja na zmrzlinu a necháme zamraziť podľa návodu výrobku. Ak nemáme stroj vložíme hmotu do plytkej nádoby necháme zamraziť na 3 až 4 hodiny. Pred podávaním necháme sorbet 10 minút povoliť, ozdobíme vetvičkou mäty a môžeme podávať.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 994

Podobne Recepty:
  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • Cestoviny s tvarohom na slano

    Cestoviny s tvarohom na slano

  • Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

    Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

  • Mozzarella šalát

    Mozzarella šalát

  • Exotický šalát

    Exotický šalát

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close