Slonie slzy

2014-11-30
Slonie slzy
  • Počet porcií: 10
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 8m
  • Hotové za: 40m

Suroviny

  • Cesto: 6 vajec
  • 6 PL kryštálového cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 2 PL kakaa
  • Krém: 500 ml mlieka
  • 5 PL polohrubej múky
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 g Hery
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 PL rumu
  • broskyňový lekvár

Postup prípravy

Krok 1

Zo 6 bielkov a 6 PL cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 6 žĺtkov.

Krok 2

6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku a 2 PL kakaa premiešame a pridáme po 1 PL do mixéra.

Krok 3

Plech vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 8 minút pri 200°C.

Krok 4

Vyklopíme, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky preklopíme.

Krok 5

V miske vymiešame 200 g Hery a 15 dkg práškového cukru. Do 500 ml mlieka dáme 5 PL polohrubej múky a 1 vanilínový cukor. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí ju zmiešame s vymiešanou Herou. Pridáme 1 PL rumu a opäť premiešame.

Krok 6

Vychladnutý korpus opatrne otvoríme, potrieme broskyňovým lekvárom, krémom a do prostriedku dáme banány. Prehneme do tvaru slzy. Vrch potrieme krémom a ozdobíme. Dobrú chuť! :)

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

1 579

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close