Rebarborový koláč s citrónovým krémom

2014-11-01
Rebarborový koláč s citrónovým krémom
  • Počet porcií: 8
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 45m
  • Hotové za: 60m

Suroviny

  • Cesto:
  • 225g Zmäknutého masla + na vymazanie formy
  • 225g Krupicového cukru
  • Kôra z jedného citróna
  • 4 Vajíčka
  • 75g Mletých mandlí
  • 200g Hladkej múky
  • 6g Prášku do pečiva
  • 1 Lyžička soli
  • 140g Umytej rebarbory (nakrájanej na malé kúsky)
  • 1 Lyžica trstinového cukru
  • Poleva:
  • 75ml Smotany (48%)
  • 3 Lyžice citrónového džemu + na dozdobenie polevy

Postup prípravy

Krok 1

Rúru rozohrejeme na 160°C. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme zmäknutým maslom, spodok vyložíme papierom na pečenie.

Krok 2

Maslo vyšľaháme vo veľkej miske mixérom, kým nie je ľahké a nadýchané, potom doň pridáme krupicový cukor, citrónovú kôru a znova prešľaháme. Postupne pridávame vajíčka, až kým nie sú ingrediencie pekne pospájané a zmes sa neleskne. Pokiaľ by sa vám v nej začali tvoriť hrudky, pridajte do zmesi lyžicu mletých mandlí a vajíčko, pokiaľ ingrediencie nie sú kompletne spojené.

Krok 3

Múku premiešame s práškom do pečiva, soľou a mletými mandľami a túto suchú zmes nasypeme do zmesi vyšľahanej a premiešame. Pridáme polovicu rebarborových kúskov, znova zamiešame a vylejeme do pripravenej formy. Zvyšok rebarbory nasypeme na vrch a posypeme ju trstinovým cukrom. Koláč pečieme 45 minút alebo kým z cesta nevyjde suchá špajdľa. Necháme vychladnúť, následne vyberieme koláč z formy a pripravíme si krém.

Krok 4

Vo veľkej mise vyšľaháme smotanu, v malej miske rozpustíme citrónový džem s lyžicou vody a opatrne ju vmiešame do vyšľahanej smotany. Koláč následne potrieme krémom a pokvapkáme trochou citrónového džemu na ozdobu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 518

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close