Ragú z mletého mäsa
2014-12-27
- Počet porcií: 8
- Čas prípravy: 30m
- Čas varenia: 10m
- Hotové za: 40m
Suroviny
- 400 g Mletého mäsa
- 4 Stredne veľké cibule
- 2 Jablká
- 250 ml Vývaru
- 100 g Smotany na šľahanie
- 1 Žemľa
- Petržlenová vňať
- Mleté biele korenie
- Mletá červená paprika
- 3,5 PL Masla
- Vegeta
- Soľ
Postup prípravy
Krok 1
Žemľu namočíme do vody, vyžmýkame, pridáme mäso, vňať, papriku, korenie a soľ.
Krok 2
Dobre premiešame, vyformujeme malé guľky a na masle ich opečieme do hneda.
Krok 3
Cibuľu nakrájame na kolieska, jablká na malé kocky a pridáme ich k mäsovým guľkám a opekáme asi 5 minút.
Krok 4
Potom pridáme horúci vývar, smotanu, trochu vegety, korenie a dusíme ešte pár minút.
Krok 5
Podávame s kolienkami alebo špagetami.