Pudingový kysnutý závin

2015-02-25
Pudingový kysnutý závin
  • Počet porcií: 20
  • Čas prípravy: 60m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • 1/2 kila polohrubej múky
  • 2 bielka
  • 100 gramov cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 250 ml mlieka
  • kvasnice ( droždie ) 1 kus = 42 gramov
  • Puding:
  • 1 čokoládový puding
  • 400 ml mlieka
  • 100 gramov hery
  • 2-3 lyžice cukru - podľa chuti

Postup prípravy

Krok 1

Mlieko s kvasnicami a trochou cukru necháme podkysnúť.

Krok 2

Keď sa nám kvások zdvihne tak ho primiešame k múke.

Krok 3

Pridáme sneh z bielkov, olej, zvyšné mlieko a cukor.

Krok 4

Premiešame a necháme nakysnúť.

Krok 5

Medzitým si urobíme puding.

Krok 6

Do pol hrnčeka si dáme mlieko a zvyšné do hrnca. V hrnčeku vymiešame prášok.

Krok 7

Do hrnca pridáme cukor a privedieme mlieko k varu.

Krok 8

Keď sa nám varí pridáme mlieko s rozmiešaným pudingom a varíme do zhustenia.

Krok 9

Keď nám puding zhustne vmiešame doň heru a dáme vychladnúť.

Krok 10

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, potrieme pudingom a zrolujeme, dáme na plech.

Krok 11

Necháme ešte trošku podkysnúť, rozohrejeme rúru, potrieme žĺtkami a dáme piecť. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

3 066

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close