Polievka z červenej šošovice, cíceru a čili

2014-11-18
Polievka z červenej šošovice, cíceru a čili
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 10m
  • Čas varenia: 25m
  • Hotové za: 35m

Suroviny

  • 2 Lyžice celej rasce
  • Väčšia štipka drvených čili paprík
  • 1 Lyžica olivového oleja
  • 1 Červená cibuľka (nakrájaná)
  • 140g Červenej šošovice
  • 850ml Zeleninového vývaru alebo vody
  • 400g Paradajok v konzerve (celé alebo krájané)
  • 200g Cíceru (scedeného)
  • Malý zväzok koriandru, nahrubo nakrájaného (odložte niekoľko listov na záverečné dozdobenie)
  • 4 lyžičky 0% gréckeho jogurtu (na servírovanie)

Postup prípravy

Krok 1

Zohrejeme veľkú panvicu a na sucho na nej osmažíme rascu a drvené čili po dobu 1 minúty alebo kým nezačnú poskakovať po panvici a uvoľňovať arómu. Pridáme olej a cibuľku, a varíme po dobu 5 minút. Pridáme šošovicu, vývar, paradajky a následne privedieme do varu. Varíme 15 minút, kým šošovica nezmäkne.

Krok 2

Použijeme stolný alebo ručný mixér a spracujeme polievku na hrubé pyré, potom nalejeme naspäť do panvice a pridáme cícer. Jemne rozohrejeme, dochutíme a primiešame koriander. Podávame s troškou jogurtu a lístkami koriandru.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

3 531

Podobne Recepty:
  • Guláš z baraniny

    Guláš z baraniny

  • Morčací vývar

    Morčací vývar

  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • Cestoviny s tvarohom na slano

    Cestoviny s tvarohom na slano

  • Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

    Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close