Plnená kapusta – Holubky
2015-03-09
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 45m
- Čas varenia: 1:30 h
- Hotové za: 2:15 h
Suroviny
- 1 hlávková kapusta
- 0,5 kg mleté mäso (chudé bravčové)
- 1 a pol šálky ryže
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- paradajkový pretlak
- cibuľa
Postup prípravy
Krok 1
Z kapusty si vyberieme hlúbik a hlávku dáme variť do osolenej vody.
Krok 2
Asi po 10 minútach vidličkou v hrnci pomaly oddeľujeme kapustné lístky, vyberieme ich na tanier a necháme vychladnúť.
Krok 3
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ, čierne korenie, papriku a ryžu. Zmes trošku opražíme. Pridáme paradajkový pretlak a trošku vody.
Krok 4
Zmes odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Dno hlbokého hrnca vyložíme malými kúskami kapustných lístkov, ktoré sa nám zvýšili po varení.
Krok 5
Vychladnutú mäsovo-ryžovú zmes kladieme lyžicou do uvarených kapustných lístkov, ktoré zavinieme do rolky. Naplnené kapustné listy ukladáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali paradajkový pretlak. Cca asi liter vody a podľa potreby ešte môžeme doliať počas varenia. Varíme asi 90 min, aby mierne vreli, ale nie prudko.