Pikantné kuracie mäso s merlíkom

2014-11-03
Pikantné kuracie mäso s merlíkom
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 10m
  • Čas varenia: 25m
  • Hotové za: 35m

Suroviny

  • 4 Kuracie prsia zbavené kože (pokrájané na malé kúsky)
  • 1 Lyžica kajanského korenia
  • 100g Merlíka
  • 600ml Kuracieho vývaru
  • 100g Sušených marhuli (pokrájané)
  • 125g Zelenej šošovice
  • 1 Lyžica olivového oleja
  • 2 Červené cibule (nakrájané na tenké pásiky)
  • 1 Zväzok letných cibuliek (nasekaných na drobno)
  • Malý zväzok koriandru (nasekaného na drobno)

Postup prípravy

Krok 1

Rúru si predhrejeme na 200°C. Kuracie prsia premiešame s kajanským korením a uložíme v jednej vrstve na pekáč. Pečieme 20 minút, dokým nie je kura prepečené.

Krok 2

Medzitým si uvaríme merlík v kuracom vývare po dobu 15 minút, pokým nezmäkne. Počas posledných 5 minút pridáme nakrájané marhule a šošovicu. Scedíme a vo veľkej mise zmiešame s upečenými kuracími prsiami.

Krok 3

Kým sa merlík varí, vo veľkej panvici si rozohrejeme olej a osmažíme cibule, pokým nie sú zmäknuté 10 až 15 minút. Cibule zmiešame s merlíkom a koriandrom, okoreníme a osolíme a znova dobre premiešame.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 193

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close