Penová torta

2015-03-02
Penová torta
  • Počet porcií: 24
  • Čas prípravy: 30m
  • Čas varenia: 3:00 h
  • Hotové za: 4:00 h

Suroviny

  • 15 bielkov
  • 1150 g práškový cukor
  • 15 žĺtkov
  • 200 g kryštálový cukor
  • 200 g práškový cukor
  • 200 g kakao / tmavé /
  • 1000 g tuk

Postup prípravy

Krok 1

Bielky s práškovým cukrom dáme na misu a postavíme nad vodnú paru. Vareškou miešame, pokým hmota nie je horúca. Potom šľaháme ručným šľahačom do hustej peny. Hmotu dáme do vrecka s ozdobnou trubičkou a na papier na pečenie urobíme 4 kruhy s priemerom cca 32 cm. Každý kruh usušíme v rúre / sušenie podľa typu rúry, ale v bežnej elektrickej asi na 100 stupňoch, treba vyskúšať, lebo každá rúra je iná. / Jedna platňa sa suší cca 45 minút. Medzitým si môžeme pripraviť krém.

Krok 2

15 žĺtkov s kryštálovým cukrom dáme nad paru a šľaháme šľahačom, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme práškový cukor a došľaháme. Ihneď po odstavení primiešame kakao a 250 g tuku. Po vychladnutí pridáme ostatný tuk a vyšľaháme krém. Jednotlivé platne spojíme krémom a vrchnú platňu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 337

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close