Pečené kura so zemiakmi a kapustovým šalátom

2014-11-16
Pečené kura so zemiakmi a kapustovým šalátom
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 10m
  • Čas varenia: 1:20 h
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • 1 Veľké kura (cca 2kg)
  • 135g Marinády Peri-Peri
  • 1 Limetku (prekrojenú na polovicu)
  • Šalát:
  • 400g Nových zemiakov (na štvrtinky)
  • Polovicu bielej kapusty (nastrúhanú na jemno)
  • 1 Veľkú mrkvu (nakrájanú na pásiky)
  • 1 Stredne veľkú červenú cibuľu (na plátky)
  • 2-3 Lyžice kyslej smotany
  • 2 Lyžice jablčného alebo vinného octu
  • Polovica malého balenia koriandru (nasekaný)

Postup prípravy

Krok 1

Zohrejeme si rúru na 180°C. Natrieme kura s marinádou peri-peri, pridáme korenie podľa chuti a necháme v chladničke odležať. Do vnútra kuraťa vložíme polovičku limetky a pečieme asi 80 minút alebo kým nie je kura upečené. Ak by sa nám už koža pálila, prikryjeme kura alobalom.

Krok 2

Uvaríme si zemiaky v slanej vode asi 12 až 15 minút alebo kým zemiaky nie sú uvarené. Precedíme zemiaky a necháme chvíľku vychladnúť. Do veľkej misy vložíme šťavu z druhej polovičky limetky a vložíme ostatné ingrediencie, korenie podľa chuti. Prihodíme aj zemiaky a všetko premiešame.

Krok 3

Podávame teplé kura a studený šalát.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 038

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close