Orechové trojuholníčky
2015-02-11
- Počet porcií: 30
- Čas prípravy: 30m
- Čas varenia: 30m
- Hotové za: 60m
Suroviny
- 200 g hladká múka
- 140 g tuk
- 20 g čerstvé droždie
- 20 g kryšt.cukor
- 2 PL mlieko
- 180 g mleté orechy
- 180 g práškový cukor
- 2 bielky
- bielok + sekané orechy
Postup prípravy
Krok 1
Droždie, cukor a mlieko zamiešame lyžicou a vlejeme do múky s maslom. Vymiesime hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Orechy, cukor a bielky vymiešame a natrieme na rozvaľkané cesto. Plát preložíme na polovicu, mierne pritlačíme. Vrch potrieme bielkom a posypeme sekanými orechami. Krájame na trojuholníčky a kladieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Upečieme a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.