Obrátená ananásová torta
2014-11-24
- Počet porcií: 6
- Čas prípravy: 15m
- Čas varenia: 40m
- Hotové za: 55m
Suroviny
- Poleva:
- 50g Masla
- 50g Trstinového cukru
- 7 Ananásových krúžkov z konzervy + šťava
- Glazované čerešne
- Cesto:
- 100g Masla
- 100g Práškového cukru
- 100g Múky
- 1 Prášok na pečenie
- 1 Vanilkový cukor
- 2 Vajcia
Postup prípravy
Krok 1
Zohrejeme rúru na 180°C. Na polevu zmiešame maslo a cukor do hladka. Nalejeme do formy na pečenie s priemerom 20 až 21 cm tak, aby sme vyplnili spodok a ešte štvrtinu z okrajov formy. Na vrch rozložíme ananásové krúžky a do ich stredu dáme čerešne.
Krok 2
Ingrediencie na cesto dáme do misky spolu s dvoma PL ananásovej šťavy a všetko rozšľaháme. Nalejeme do formy na ananásové krúžky a vyrovnáme cesto na hladko. Pečieme 35 minút. Necháme odstáť na 5 minút a potom obrátime tortu na tanier. Podávame teplé s kopčekom zmrzliny.