Novozámocké rezy

2015-02-09
Novozámocké rezy
  • Počet porcií: 48
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 1:10 h
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • 8 vajec
  • 240 g kryštálový cukor
  • 280 g hladká a polohrubá múka( 1/2 KL sóda bicarbona)
  • 1 ananásový kompót
  • 6 vajec
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 4 PL maizena
  • 4 PL polohrubá múka
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g práškový cukor
  • 500 g tuk / hera, maslo /
  • 8 bielkov
  • 560 g práškový cukor
  • 2 PL citrónová šťava
  • Trochu červenej potrav. farby
  • Strúhaná čokoláda

Postup prípravy

Krok 1

8 celých vajec s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku (hlad.+ polohr. + sóda), všetko spolu musí mať 280 g. Zľahka zamiešame a upečieme na papieri 2 korpusy.

Krok 2

2 dl ananásovej šťavy, 6 vajíčok, 4 PL cukor, múka a maizena dobre zamiešame a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše pridáme tuk, vanilku, cukor a vyšľaháme krém. Nakoniec zapracujeme posekaný ananás. Krém natrieme medzi 2 korpusy, dáme dobre stuhnúť, pokrájame na kocky a ozdobnou trubičkou nastriekame bielkovú penu. Celý zákusok ozdobíme postrúhanou čokoládou.

Krok 3

Z 8 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, šťavu a farbu a nad parou vyšľaháme na hustú penu.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

2 454

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

  • Martina Cernakova

    skvele,slavnostne rezy :-)

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close