Novozámocké rezy
2015-02-09
- Počet porcií: 48
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 1:10 h
- Hotové za: 1:30 h
Suroviny
- 8 vajec
- 240 g kryštálový cukor
- 280 g hladká a polohrubá múka( 1/2 KL sóda bicarbona)
- 1 ananásový kompót
- 6 vajec
- 4 PL kryštálový cukor
- 4 PL maizena
- 4 PL polohrubá múka
- 1 vanilkový cukor
- 250 g práškový cukor
- 500 g tuk / hera, maslo /
- 8 bielkov
- 560 g práškový cukor
- 2 PL citrónová šťava
- Trochu červenej potrav. farby
- Strúhaná čokoláda
Postup prípravy
Krok 1
8 celých vajec s kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku (hlad.+ polohr. + sóda), všetko spolu musí mať 280 g. Zľahka zamiešame a upečieme na papieri 2 korpusy.
Krok 2
2 dl ananásovej šťavy, 6 vajíčok, 4 PL cukor, múka a maizena dobre zamiešame a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše pridáme tuk, vanilku, cukor a vyšľaháme krém. Nakoniec zapracujeme posekaný ananás. Krém natrieme medzi 2 korpusy, dáme dobre stuhnúť, pokrájame na kocky a ozdobnou trubičkou nastriekame bielkovú penu. Celý zákusok ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Krok 3
Z 8 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, šťavu a farbu a nad parou vyšľaháme na hustú penu.
Komentáre k receptu
- Martina Cernakova