Neodolateľná orechová torta
2015-02-11
- Počet porcií: 15
- Čas prípravy: 1:50 h
- Čas varenia: 20m
- Hotové za: 2:50 h
Suroviny
- 6 vajec
- 15 lyžíc vlažnej vody
- 150 gramov mletých orechov
- 1 lyžička mletej zrnkovej kávy
- 300 gramov polohrubej múky
- prášok do pečiva / sóda bikarbóna
Postup prípravy
Krok 1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, popri šľahaní prilievame vodu, mletú kávu, múku, prášok do pečiva a orechy.
Krok 2
Vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do cesta.
Krok 3
Vymastíme plech, vysypeme podľa potreby strúhankou alebo múkou, dáme piecť na 180 stupňov na 25-30 minút, kontrolujeme priebežne.
Krok 4
Keď je cesto upečené necháme vychladnúť a urobíme si plnku. Ja robím z 3 vajec s 150 gramami cukru nad parou a pridám jedno maslo.
Krok 5
Navrstvíme podľa kreativity : cesto - džem - plnka - cesto - džem - plnka - cesto na vrch potrieme plnkou a ozdobíme podľa šikovnosti, dáme stuhnúť. Dobrú chuť!