Narodeninová čokoládová torta
2015-02-17
- Počet porcií: 10
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 40m
- Hotové za: 2:10 h
Suroviny
- 6 vajec
- 200 gramov kryštálového cukru
- 20 gramov kakaa
- 150 gramov polohrubej múky
- kypriaci prášok alebo sóda bikarbóna
Postup prípravy
Krok 1
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, z bielok vyšľaháme sneh, pridáme múku a kakao a na záver sneh z bielok.
Krok 2
Jemne vmiešame, predhrejeme rúru na 180° a pečieme 20-30 minút a priebežne kontrolujeme.
Krok 3
Urobíme si krém, ja robím z 3 vajec a 150 gramov cukru nad parou, keď vychladne pridáme pol masla = 150 gramov.
Krok 4
Cesto prerežeme a vrstvíme = cesto - džem - plnka, cesto - džem - plnka, cesto - plnka a vrch ozdobíme podľa kreativity.