Mrazení banánoví duchovia
2014-10-25
- Počet porcií: 8
- Čas prípravy: 10m
- Hotové za: 4:10 h
Suroviny
- 200 g bielej čokolády (tabuľky)
- 4 zrelé banány
- 85 g sušeného kokosu
- Čokoládové cukríky (na ozdobenie)
Postup prípravy
Krok 1
V malej miske si rozpustíme čokoládu. Buď v mikrovlnnej rúre alebo na šporáku kde si dáme do hrnca vodu, do neho misku s čokoládou a necháme čokoládu rozpustiť. Kým sa čokoláda bude rozpúšťať môžeme sa pustiť k banánom.
Krok 2
Olúpeme banány, prekrojíme na polovicu a vtlačíme do prostriedku paličku na uchopenie do každého kusu. Rozotrieme si kokos do plytkej misky. Pripravíme si plech a dáme si naň papier na pečenie. Pred tým než začneme ukladať duchov na plech uistíme sa že sa zmestí do mrazničky.
Krok 3
Pomocou stierky na pečivo nanesieme čokoládu na polky banánu, prebytočné kvapky čokolády necháme odtiecť. Banány posypeme množstvom kokosu a položíme na pripravený plech. Teraz pridáme dve oči a ústa s čokoládových cukríkov. Ak si chceme spraviť obočie, s čokoládových cukríkov odrežeme malé hoblinky a poukladáme tesne vedľa seba. Necháme ich zamraziť 4 hodiny až jeden týždeň.