Mladá jahňacinka
2015-03-07
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 60m
- Hotové za: 1:30 h
Suroviny
- Jahňacie mäso 500 g
- Kumin (rímska rasca) 1 ČL
- Čierne korenie
- Koriander 1ČL
- Rasca 1ČL
- Cesnak 2 strúčky
- Čilli 1ČL
- Olivový olej 1 PL
- Himalájska soľ
- Zemiaky 5 ks
- Petržlenová vňať
- Zelenina na oblohu
Postup prípravy
Krok 1
Mäso naložíme do marinády a necháme v chlade do nasledujúceho dňa.
Krok 2
Marinádu vyrobíme zmiešaním oleja s čerstvo rozdrveným koriandrom, kuminom, rascou, korením, čilli, roztlačeným cesnakom a soľou.
Krok 3
Zemiaky si uvaríme pre výraznejšiu chuť spolu s vňaťou.
Krok 4
Mäsko vložíme do nádoby na pečenie a zakryjeme.
Krok 5
Necháme piecť na 185°C a občas kontrolujeme či už je hotové.
Krok 6
Servírujeme s varenými zemiakmi v celku a zeleninou podľa výberu.