Mladá jahňacinka

2015-03-07
Mladá jahňacinka
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 60m
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • Jahňacie mäso 500 g
  • Kumin (rímska rasca) 1 ČL
  • Čierne korenie
  • Koriander 1ČL
  • Rasca 1ČL
  • Cesnak 2 strúčky
  • Čilli 1ČL
  • Olivový olej 1 PL
  • Himalájska soľ
  • Zemiaky 5 ks
  • Petržlenová vňať
  • Zelenina na oblohu

Postup prípravy

Krok 1

Mäso naložíme do marinády a necháme v chlade do nasledujúceho dňa.

Krok 2

Marinádu vyrobíme zmiešaním oleja s čerstvo rozdrveným koriandrom, kuminom, rascou, korením, čilli, roztlačeným cesnakom a soľou.

Krok 3

Zemiaky si uvaríme pre výraznejšiu chuť spolu s vňaťou.

Krok 4

Mäsko vložíme do nádoby na pečenie a zakryjeme.

Krok 5

Necháme piecť na 185°C a občas kontrolujeme či už je hotové.

Krok 6

Servírujeme s varenými zemiakmi v celku a zeleninou podľa výberu.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

2 542

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close