Medové rezy

2015-02-20
Medové rezy
  • Počet porcií: 48
  • Čas prípravy: 30m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • Cesto: 450g. hladkej múky
  • 200g. práškového cukru
  • 60g. stuženého tuku (palmarín)
  • 70g. medu
  • 3 vajcia
  • 1čl. sódy bikarbóny
  • Plnka: 0.5l mlieka
  • 5 polievkovych lyžíc hladkej múky
  • 250g. tuku (helia)
  • 120g. kryštálového cukru
  • 1bal. vanilínového cukru
  • 200g. čokolády na poliatie

Postup prípravy

Krok 1

Suroviny na cesto spolu vymiesime do hladka (aspoň 15 min., aby sa nám spojili všetky suroviny). Ak chceme cesto hnedé, môžme pridať 20g. kakaa.

Krok 2

Cesto rozdelíme na tri časti a každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu. Keďže je cesto veľmi jemné a môže sa trhať, môžeme ho vyvaľkať len zčasti, preniesť ho na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dovaľkať ho tam. Miestami poprepichujeme vidličkou, aby sa nám nerobili bubliny a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri 200°C cca 10-15 minút. Sledujeme to, lebo u každej rúry je to individuálne.

Krok 3

Upečené cesto po celej dĺžke podberieme nožom a necháme vychladnúť.

Krok 4

Pripravíme si plnku: Z pol litra mlieka, prv než dáme variť spolu s 120g. kryštálového cukru, si odoberieme asi 0,2 dcl. a vmiešame tam múku ( predídeme tak hrudkám). A až bude mlieko horúce, vylejeme tam zmes s múkou a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nie však úplne, necháme ho vlažné. Trochu ho prešľaháme a postupne doň zašľaháme tuk (heliu), môžme pridať trochu rumu ak chceme a vanilínový cukor.

Krok 5

Zoberieme si upečený a vychladnutý plát cesta a natrieme ho plnkou, zakryjeme druhým plátom a natrieme plnkou, ktorú tiež zakryjeme posledným tretím plátom.

Krok 6

Koláč, necháme trochu zmäknúť a polejeme ho čokoládovou polevou prípadne ho môžme ešte dozdobiť. Fantázií sa medze nekladú.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 3
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo tento recept

2 405

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close