Losos na Japonský spôsob a avokádová ryža

2014-11-05
Losos na Japonský spôsob a avokádová ryža
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 15m
  • Hotové za: 30m

Suroviny

  • 400g Raže na sushi
  • 350g Filet lososa bez kože
  • Šťava z 1 citrónu
  • 2 Malé avokáda (nakrájané na plátky)
  • 4 Lyžice jemnej sójovej omáčky
  • 4 Lyžice opekaných sezamových semiačok
  • 2 Jarné cibuľky (tenké plátky)
  • 1 Chilli (tenké plátky)
  • Trocha koriandru

Postup prípravy

Krok 1

Prepláchneme si ryžu cez sito až kým nepotečie čistá voda. Nalejeme do panvice 400 ml vody a vysypeme tam ryžu. Privedieme do varu, prikryjeme pokrývkou, znížime teplotu na minimum a necháme variť 10 až 12 minút až kým ryža nie je takmer uvarená. Vypneme šporák a necháme ryžu trochu vychladnúť.

Krok 2

Tenké plátky lososa si rozložíme na tanier s plátkami avokáda. Pokvapkáme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou. Necháme v chladničke marinovať aspoň 10 minút.

Krok 3

Opatrne vylejeme marinovaciu šťavu s lososa do ryže a primiešame trochu soli. Ryžu rozdelíme do 4 misiek. Do každej vložíme kúsok lososa a avokáda. Posypeme sezamom, jarnou cibuľkou, koriandrom a chilli. Môžeme podávať.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 925

Podobne Recepty:
  • Zeleninový šalát s hermelínom

    Zeleninový šalát s hermelínom

  • Vyprážané karfiolové placky

    Vyprážané karfiolové placky

  • Hríbové rizoto z celozrnnej ryže

    Hríbové rizoto z celozrnnej ryže

  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • Cestoviny s tvarohom na slano

    Cestoviny s tvarohom na slano

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close