Losos a zázvorové rybie koláčiky

2014-11-01
Losos a zázvorové rybie koláčiky
  • Počet porcií: 2
  • Čas prípravy: 15m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 45m

Suroviny

  • 1 Veľká batata (sladký zemiak) (nakrájaná na kolieska)
  • 4 Lyžičky olivového oleja
  • 2 x 140g Filet z lososa bez kože
  • 1 Zázvor o veľkosti palca
  • 1 Limetka (nastrúhať kôru a nakrájať na kolieska na ozdobu)
  • ½ zväzku jarnej cibuľky na jemno nakrájanú
  • 1 Lyžicu majonézy rozmiešanú s wasabi (podľa chuti)

Postup prípravy

Krok 1

Zohrejeme si rúru na 200°C. Uložíme si na plech kolieska sladkého zemiaku spolu s 1 lyžičkou olivového oleja, okorenené a osolené pečieme 20 až 25 minút.

Krok 2

Nakrájame si filet z lososa na malé kúsočky, vložíme do misky spolu s nastrúhanou limetovou kôrou, nastrúhaným zázvorom, korením a soľou. Zohrejeme 1 lyžičku oleja na teflonovej panvici a opražte najemno nakrájanú jarnú cibuľku približne 2 minúty. Potom pridáme do misky s lososom a poriadne premiešame. Z tejto zmesi potom vyformujeme 4 placky.

Krok 3

Vylejeme zvyšný olej na panvicu a opražíme placky z jednej aj z druhej strany asi 3 až 4 minúty. každú a tak, aby boli prepečené aj z vnútra. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme stáť pár minút. Podávame dve fašírky s opečený sladkým zemiakom, majonézou a ozdobte kúskami limetky na vytlačenie šťavy.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 183

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close