Losos a zázvorové rybie koláčiky
2014-11-01
- Počet porcií: 2
- Čas prípravy: 15m
- Čas varenia: 30m
- Hotové za: 45m
Suroviny
- 1 Veľká batata (sladký zemiak) (nakrájaná na kolieska)
- 4 Lyžičky olivového oleja
- 2 x 140g Filet z lososa bez kože
- 1 Zázvor o veľkosti palca
- 1 Limetka (nastrúhať kôru a nakrájať na kolieska na ozdobu)
- ½ zväzku jarnej cibuľky na jemno nakrájanú
- 1 Lyžicu majonézy rozmiešanú s wasabi (podľa chuti)
Postup prípravy
Krok 1
Zohrejeme si rúru na 200°C. Uložíme si na plech kolieska sladkého zemiaku spolu s 1 lyžičkou olivového oleja, okorenené a osolené pečieme 20 až 25 minút.
Krok 2
Nakrájame si filet z lososa na malé kúsočky, vložíme do misky spolu s nastrúhanou limetovou kôrou, nastrúhaným zázvorom, korením a soľou. Zohrejeme 1 lyžičku oleja na teflonovej panvici a opražte najemno nakrájanú jarnú cibuľku približne 2 minúty. Potom pridáme do misky s lososom a poriadne premiešame. Z tejto zmesi potom vyformujeme 4 placky.
Krok 3
Vylejeme zvyšný olej na panvicu a opražíme placky z jednej aj z druhej strany asi 3 až 4 minúty. každú a tak, aby boli prepečené aj z vnútra. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme stáť pár minút. Podávame dve fašírky s opečený sladkým zemiakom, majonézou a ozdobte kúskami limetky na vytlačenie šťavy.