Krémová hubová polievka

2014-11-02
Krémová hubová polievka
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 30m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 1:10 h

Suroviny

  • 25g Sušených hríbov
  • 50g Masla
  • 1 Cibuľa (na jemno nakrájaná)
  • 1 Strúčik cesnaku (rozdrvený)
  • 400g Čerstvých hríbov
  • 850ml Zeleninového vývaru
  • 200ml Smotany
  • 4 Krajce bieleho chleba (nakrájané na kostičky)
  • Tymian
  • Pažítka
  • Hľuzovkový olej

Postup prípravy

Krok 1

V kanvici predvaríme vodu k varu, ktorou zalejeme sušené hríby tak, aby boli len ponorené. V hrnci rozohrejeme polovičku masla (25g). Na masle speníme cibuľku s cesnakom a tymianom do zlatista. Precedíme hríby odložíme vodu na neskôr a pridáme cibuli spoločne s čerstvými hubami. Až huby povolia zalejeme všetko vývarom a vodou z hríbov. Privedieme k miernemu varu a varíme 20 minút. Vlejeme smotanu a ešte chvíľku povaríme. Rozmixujeme ručným mixérom. Prelejeme jemným sýtom.

Krok 2

Zvyšok masla rozohrejeme na panvici a do zlatista osmažíme kostičky bieleho chleba. Servírujeme posypané nasekanou pažítkou, krutónmi a s kvapkou hľuzovkového oleja.

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 337

Podobne Recepty:
  • Guláš z baraniny

    Guláš z baraniny

  • Morčací vývar

    Morčací vývar

  • Paradajková polievka

    Paradajková polievka

  • Výborný hovädzí vývar

    Výborný hovädzí vývar

  • Vajíčková polievka

    Vajíčková polievka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close