Krehký jablčník

2015-03-17
Krehký jablčník
  • Počet porcií: 30
  • Čas prípravy: 1:10 h
  • Čas varenia: 20m
  • Hotové za: 1:30 h

Suroviny

  • 680 g polohrubá múka
  • 370 g tuk
  • 5 žĺtkov
  • 380 g práškový cukor
  • 1 1/2 prášok do pečiva
  • 1000 g ošúpané, nakrájané jablká
  • 12 PL kryštálový cukor
  • 1 vanilka
  • 1 dl voda

Postup prípravy

Krok 1

Uvedené ingrediencie spolu zmiesime a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinúť. Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Jablká, cukor, vodu a vanilku dáme do hrnca a pomaly udusíme, až sa voda vyparí.

Krok 2

Cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a prenesieme na vymastený , múkou vysypaný plech. Popicháme vidličkou a navrstvíme rovnomerne udusené jablká. Prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou, tiež popicháme vidličkou a dáme upiecť.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo tento recept

3 244

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

  • ninasidielko

    fantasticky kolacik

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close