Krehký jablčník
2015-03-17
- Počet porcií: 30
- Čas prípravy: 1:10 h
- Čas varenia: 20m
- Hotové za: 1:30 h
Suroviny
- 680 g polohrubá múka
- 370 g tuk
- 5 žĺtkov
- 380 g práškový cukor
- 1 1/2 prášok do pečiva
- 1000 g ošúpané, nakrájané jablká
- 12 PL kryštálový cukor
- 1 vanilka
- 1 dl voda
Postup prípravy
Krok 1
Uvedené ingrediencie spolu zmiesime a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočinúť. Medzitým si pripravíme jablkovú zmes. Jablká, cukor, vodu a vanilku dáme do hrnca a pomaly udusíme, až sa voda vyparí.
Krok 2
Cesto si rozdelíme na 2 časti. Jednu vyvaľkáme a prenesieme na vymastený , múkou vysypaný plech. Popicháme vidličkou a navrstvíme rovnomerne udusené jablká. Prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou, tiež popicháme vidličkou a dáme upiecť.
Komentáre k receptu
- ninasidielko