Krehké mandľové oválky

2014-12-21
Krehké mandľové oválky
  • Počet porcií: 60
  • Čas prípravy: 40m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 7:10 h

Suroviny

  • 440 g Hladká múka
  • 220 g Práškový cukor
  • 1 Balíček vanilkový cukor
  • 250 g Postrúhané mandle
  • 1 PL Kakao
  • 370 g Tuk
  • 250 ml Šľahačka
  • 100 g horká čokoláda / môže byť aj na varenie /
  • Čokoládová poleva, mandle (na ozdobenie)

Postup prípravy

Krok 1

Múku zmiešame s cukrom, vanilkou, mandľami a kakaom.

Krok 2

Pridáme nakrájaný tuk a vymiešame.

Krok 3

Dáme zabalené na 30 min, do chladničky.

Krok 4

Cesto vyvaľkáme na doske s múkou asi na 3 mm.

Krok 5

Vykrajujeme oválky a pečieme bud na papieri, alebo mierne vymastenom plechu asi 8 minút.

Krok 6

Po vychladnutí spájame po dva parížskou šľahačkou, namáčame do čokoládovej polevy a ozdobíme.

Krok 7

Šľahačku nalejeme do hrnca a pridáme polámanú čokoládu.

Krok 8

Miešame, kým sa čokoláda na miernom ohni neroztopí.

Krok 9

Necháme prejsť varom, odstavíme a necháme vychladnúť.

Krok 10

Odložíme do chladničky na 6-12 hodín a potom vyšľaháme hustý krém.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 421

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close