Kapustníky

2015-01-11
Kapustníky
  • Počet porcií: 8
  • Čas prípravy: 60m
  • Čas varenia: 17m
  • Hotové za: 1:17 h

Suroviny

  • 300 g Polohrubej múky
  • 300 g Hladkej múky
  • 1 ks Sušené droždie
  • 0,5 Prášku do pečiva
  • 2 Malé lyžičky soli
  • 2 Malé lyžičky kr. cukru
  • 1 Vajce
  • 2 PL Olej
  • 60 g Palmarin
  • 2 dcl Teplé mlieko
  • 2 dcl Teplá voda
  • PLNKA:
  • Polovička menšej, čerstvej kapusty
  • Olej
  • Kryštálový cukor
  • Nové korenie
  • Čierne korenie
  • Rasca
  • Soľ
  • Voda

Postup prípravy

Krok 1

Najprv si spravíme plnku, aby vychladla.

Krok 2

Na karameli opražíme nakrájanú kapustu.

Krok 3

Podlejeme troškou vody.

Krok 4

Zakryté dusíme asi 20 minút.

Krok 5

Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou a novým korením.

Krok 6

Odkryté dusíme až kým sa neodparí voda.

Krok 7

Necháme vychladnúť.

Krok 8

Medzi tým si vypracujeme cesto.

Krok 9

Všetky suroviny zmiešame a dobre vymiesime.

Krok 10

Na teplom mieste necháme kysnúť 45 minút.

Krok 11

Po vykysnutí sformujeme z cesta valček.

Krok 12

Rozkrojíme ho na 8 - 10 častí.

Krok 13

Z každej časti spravíme guličku, ktorú vyvaľkáme asi na 15 cm v priemere.

Krok 14

Naplníme kapustou.

Krok 15

Zabalíme a otočíme zabalenou stranou dole.

Krok 16

Trošku prejdeme každý kapustník valčekom a preložíme na vymastený plech.

Krok 17

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou.

Krok 18

Pečieme v rozohriatej rúre 17 minút na 180 stupňov.

Krok 19

Hneď po vybratí z rúry potierame slanou vodou.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 605

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close