Jarný losos s mätou a zeleninou
2014-11-05
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 10m
- Čas varenia: 10m
- Hotové za: 20m
Suroviny
- 750g Mladých zemiakov (nakrájané na hrubé plátky)
- 750g Mrazený hrášok a fazuľa
- 3 Lyžice olivového oleja
- 1 Citrón (použijeme kôru aj šťavu)
- Mäta
- 4 Filety lososa
Postup prípravy
Krok 1
Uvaríme si zemiaky vo veľkom hrnci 4 minúty. Prihodíme k zemiakom fazuľu a hrach necháme zovrieť a varíme 3 minúty. Do mixéra dáme olivový olej, citrónovú kôru aj šťavu a mätu (kto nemá mixér môže nakrájať na jemno mätu, vytlačiť šťavu s citróna, nastrúhať kôru a zmiešať z olivovým olejom).
Krok 2
Vložíme lososa do zapekacej misy, zalejeme ho dresingom ktorý sme si spravili a zakryjeme. Dáme piecť do rúry na 4-5 minút kým sa losos neupečie. Na tanier dáme zeleninu a na zeleninu položíme rybu a z vypečeným dresingom polejeme rybu aj zeleninu.