Halušky s kyslou kapustou
2015-04-17
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 30m
- Hotové za: 50m
Suroviny
- 1 hrnček ovsených vločiek
- 3 väčšie zemiaky
- 1 vajíčko
- soľ
- čierne korenie
- 0,5 kg kyslá kapusta
- 100g údené mäso
- 1 cibuľa
- 3 PL olej
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu si nakrájame na malé kúsky a orestujeme na panvici do sklovita. Pridáme prepláchnutú kapustu, krátko opražíme a zalejeme asi 1,5 dcl vody. Voda sa odparuje, tak dolievame a dusíme kým kapusta nezmäkne. Dochutíme s 1/2 ČL soli a 1/2 ČL čierneho mletého korenia.
Krok 2
1 hrnček ovsených vločiek namelieme/rozmixujeme mixérom na múku. 3 zemiaky nakrájame na malé kúsky, pridáme 0,5 dcl vody a mixérom rozmixujeme. Pridáme k ovsenej múke spolu s vajíčkom a dobre premiešame. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku, ak je príliš husté, dolejeme trochu vody. Osolíme.
Krok 3
Dáme si variť osolenú vodu. Keď vrie, začneme hádzať halušky cez haluškovník. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.
Krok 4
Údené mäso si nakrájame, orestujeme na panvici. Na záver všetko spolu premiešame a podávame.