Halušky s kyslou kapustou

2015-04-17
Halušky s kyslou kapustou
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 50m

Suroviny

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 3 väčšie zemiaky
  • 1 vajíčko
  • soľ
  • čierne korenie
  • 0,5 kg kyslá kapusta
  • 100g údené mäso
  • 1 cibuľa
  • 3 PL olej

Postup prípravy

Krok 1

Cibuľu si nakrájame na malé kúsky a orestujeme na panvici do sklovita. Pridáme prepláchnutú kapustu, krátko opražíme a zalejeme asi 1,5 dcl vody. Voda sa odparuje, tak dolievame a dusíme kým kapusta nezmäkne. Dochutíme s 1/2 ČL soli a 1/2 ČL čierneho mletého korenia.

Krok 2

1 hrnček ovsených vločiek namelieme/rozmixujeme mixérom na múku. 3 zemiaky nakrájame na malé kúsky, pridáme 0,5 dcl vody a mixérom rozmixujeme. Pridáme k ovsenej múke spolu s vajíčkom a dobre premiešame. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku, ak je príliš husté, dolejeme trochu vody. Osolíme.

Krok 3

Dáme si variť osolenú vodu. Keď vrie, začneme hádzať halušky cez haluškovník. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

Krok 4

Údené mäso si nakrájame, orestujeme na panvici. Na záver všetko spolu premiešame a podávame.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 467

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close