Grilované kurča s gréckym šalátom

2014-11-02
Grilované kurča s gréckym šalátom
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Hotové za: 20m

Suroviny

  • 225g Mrlíka
  • 25g Masla
  • 1 Chilli (nasekané na jemno)
  • 1 Strúčik cesnaku (rozdrvený)
  • 400g Kuracích pŕs (nakrájané na malé kúsky)
  • 1½ Lyžice extra panenského olivového oleja
  • 300g Vínnych paradajok (nahrubo nakrájaných)
  • Ručne vykôstkované čierne olivy
  • 1 Červená cibuľa (natenko nakrájaná)
  • 100g Feta syru (namrveného)
  • Malý zväzok mätových lístkov (nasekaných)
  • Šťava a kôra z polky citrónu

Postup prípravy

Krok 1

Uvaríme mrlík podľa návodu na obale, opláchneme v studenej vode a dôkladne vysušíme.

Krok 2

Medzi tým vymiešame maslo, chilli a cesnak do pasty. Natrieme kuracie kúsky v 2 čajových lyžičkách okoreneného olivového oleja. Položíme na rozžeravenú panvicu a opečieme kuracie kúsky z každej strany 3 až 4 minúty, kým sa neprepečú zvnútra. Preložíme mäso na tanier, pridáme trochu chilli masla a necháme rozpustiť.

Krok 3

Vhodíme paradajky, olivy, cibuľu, feta syr a mätu do misky. Pridáme uvarený mrlík. Primiešame olivový olej, citrónovú šťavu a kôru a dobre okoreníme. Podávame s kuracími kúskami na vrchu a pokvapkané šťavou z kuraťa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 839

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close