Grilované jahňacie stehno na Grécky spôsob

2014-11-25
Grilované jahňacie stehno na Grécky spôsob
  • Počet porcií: 6
  • Čas prípravy: 40m
  • Čas varenia: 40m
  • Hotové za: 1:20 h

Suroviny

  • 4 Strúčiky cesnaku
  • 4 Lyžice olivového oleja
  • Šťava z jedného citrónu
  • 1 Lyžica oregana
  • 1 Lyžica tymianu
  • 2 Bobkové listy
  • Jahňacie stehno (naporciované)
  • Arabský chlieb pita
  • Tzatziki:
  • Polka uhorky
  • 170g Gréckeho jogurtu
  • 1 Malý strúčik cesnaku (rozdrvený)
  • Hrsť nasekanej mäty

Postup prípravy

Krok 1

Rozdrvíme v mažiari cesnak na kašu, pridáme olivový olej, šťavu z citrónu, oregano, tymian a posypeme trochou soli a čierneho korenia. Jahňacie mäso naložíme do väčšej porcelánové misy a potrieme marinádou. Naložené mäso necháme odpočinúť pri izbovej teplote najmenej jednu hodinu, pre ďalšie marinovanie uložte misu do chladničky, nikdy ju tam nenechávame dlhšie než cez noc, mäso by až moc zmäklo.

Krok 2

Zapneme gril, poprípade predhrejeme teplovzdušnú rúru na 220°C. Pokiaľ budeme grilovať, počkáme, než uhlie bude rozžeravené, potom pokladáme mäso na rošt a grilujeme 15 minút z každej strany. Ty čo majú radšej poriadne prepečené mäso, môžu grilovať 20 minút. V prípade rúry položíme jahňacie plech a pečieme 30 až 40 minút, v polovici času mäso otočíme. Pred podávaním necháme mäso odpočinúť 10 minút.

Krok 3

Na hrubo si nastrúhame uhorku, osolíme trochou soli a vytlačíme všetku šťavu. Uhorku potom s jogurtom, cesnakom a mätou dáme do misy a dobre zamiešame. Mäso nakrájame na hrubé plátky a servírujeme s tzatziki zabalené do zohriatej pity.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 297

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close