Gaštanové jazýčky

2015-03-28
Gaštanové jazýčky
  • Počet porcií: 25
  • Čas prípravy: 10m
  • Čas varenia: 20m
  • Hotové za: 30m

Suroviny

  • 500 g gaštanové pyré
  • 40 g maslo
  • 200 g mleté orechy
  • 8 PL + 4 PL strúhané piškóty
  • 4 cl amareto, prípadne rum
  • čokoládová poleva
  • 250 ml šľahačka
  • 1 vanilka
  • čokoládové hoblinky na ozdobenie

Postup prípravy

Krok 1

Pyré, orechy, maslo, 8 PL piškót a amareto spolu vymiesime. Ak je hmota mäkká, pridáme ešte postupne piškóty / z tých 4 PL/.

Krok 2

Urobíme 2 roládky o priemere cca 4 cm, zabalíme do alobalu a dáme na 1 hodinu schladiť do chladničky. Potom krájame nožom asi 1 cm kúsky, ktoré celé namáčame do čokoládovej polevy.

Krok 3

Po stuhnutí ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 913

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close