Gaštanové jazýčky
2015-03-28
- Počet porcií: 25
- Čas prípravy: 10m
- Čas varenia: 20m
- Hotové za: 30m
Suroviny
- 500 g gaštanové pyré
- 40 g maslo
- 200 g mleté orechy
- 8 PL + 4 PL strúhané piškóty
- 4 cl amareto, prípadne rum
- čokoládová poleva
- 250 ml šľahačka
- 1 vanilka
- čokoládové hoblinky na ozdobenie
Postup prípravy
Krok 1
Pyré, orechy, maslo, 8 PL piškót a amareto spolu vymiesime. Ak je hmota mäkká, pridáme ešte postupne piškóty / z tých 4 PL/.
Krok 2
Urobíme 2 roládky o priemere cca 4 cm, zabalíme do alobalu a dáme na 1 hodinu schladiť do chladničky. Potom krájame nožom asi 1 cm kúsky, ktoré celé namáčame do čokoládovej polevy.
Krok 3
Po stuhnutí ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády.