Frankensteinové muffiny

2014-10-30
Frankensteinové muffiny
  • Počet porcií: 12
  • Čas prípravy: 60m
  • Čas varenia: 20m

Suroviny

  • Cesto na muffiny:
  • 200g masla
  • 175g trstinového cukru
  • 250g muky
  • 1ks kypriaci prášok
  • ¼ soli
  • 3 stredné vajcia
  • ½ vanilkový cukor
  • 100ml mlieka
  • Ozdobenie - dekorácia:
  • 300g práškového cukru
  • 2-3 lyžičky mlieka
  • Zelene potravinárske farbivo
  • 36 malých marshmallows, 12 prestrihneme na polovičku (Na oči)
  • Čierna cukrová poleva v tube

Postup prípravy

Krok 1

Zapneme si rúru na 180 a nachystáme si 12 foriem na muffiny. Vyšľaháme nadýchaný krém z masla a cukru. Pridáme zvyšné ingrediencie a vyšľaháme hmotu do hladka. Vložíme hmotu do vopred pripravených foriem a pečieme 20 minút do zlatista. Ak pichneme párátko do muffiny a neostane cesto na ňej, muffina je upečená. Necháme vychladnúť 5 minút na plechu, následne muffiny vyberieme a necháme vychladiť na tanieri.

Krok 2

Pomocou malého nožíka vyrežeme do každej muffiny 2 guľaté dierky na oči. Ďalej vyrežeme cesto okolo stredu ktoré bude široké 3cm a dlhé 5cm. Tento rez robíme aby sa vyzdvihla tvár Frankensteina.

Krok 3

Zmiešame práškový cukor, mlieko a potravinárske zelené farbivo a vytvoríme polevu ktorá bude držať na lyžičke. Vložíme 1 polievkovú lyžicu na jeden muffin a necháme polevu roztiecť po povrchu muffiny. Ak ostatné nezakryté miesto lyžicou roztrieme polevu, aby bola na celom povrchu. Do pripravených očných jamiek vložíme polovičky marshmallows a z celých marshmallow spravíme na boku skrutku ktorá trčí z krku. Spravíme takto každý jeden muffin. Necháme zaschnúť a nakoniec domaľujeme čiernou polevou v tube tvár a vlasy.

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Ohodnoť tento recept

3 ľudí hodnotilo tento recept

1 824

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close