Farmárske špízy
2015-02-26
- Počet porcií: 5
- Čas prípravy: 30m
- Čas varenia: 50m
- Hotové za: 1:30 h
Suroviny
- 600g Bravčové mäso
- 400g Zemiaky
- 1ks Farebná paprika
- 250g Oravská slanina
- 1ks Cuketa
- 2ks Cibuľa
- Čierne korenie, soľ
- Tymian, rozmarín
Postup prípravy
Krok 1
Mäso si nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme.
Krok 2
Zemiaky zbavíme šupky, cuketu kožky a nakrájame na hrubšie kolieska.
Krok 3
Papriku nakrájame na veľkosťou podobné plátky.
Krok 4
Slaninu nakrájame na plátky s hrúbkou pol centimetra.
Krok 5
Použijeme železnú ihlu, ktorá nám pomôže pri pečení. Mäsko sa vďaka nej bude piecť rovnomerne.
Krok 6
Na ihlu napichujeme striedavo všetky suroviny.
Krok 7
Na koniec celý špíz posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.
Krok 8
Pripravujeme buď na grile, alebo zabalené v alobale a pečieme v rúre alebo pahrebe cca 50 minút.