Dusené kura s merlíkom a fazuľou

2014-11-22
Dusené kura s merlíkom a fazuľou
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 25m
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 55m

Suroviny

  • 1 Lyžica olivového oleja
  • 1 Nakrájaná cibuľa
  • 2 Červené papriky (zbavené semiačok a nakrájané na väčšie kúsky)
  • 3 lyžice pasty z papričiek Chipotle
  • 2 x 400g Konzerva nasekaných paradajok
  • 4 Kuracie prsia (zbavené kože)
  • 140 g Merlík
  • 2 Kocky kuracieho bujónu
  • 1 x 400 g Konzerva fazule (zbavenej vody)
  • Malý zväzok koriandru (väčšinu nasekať, pár lístkov nechať v celku)
  • Šťava z jednej limetky
  • 1 Lyžica cukru
  • Prírodný jogurt (na servírovanie)

Postup prípravy

Krok 1

Olej rozohrejeme v hlbšej panvici, na oleji smažíme cibuľu a papriky niekoľko minút, pokiaľ nebudú mäkké. Po chvíli vmiešame pastu Chipotle a za ňou paradajky. Pridáme vodu, potom privedieme k jemnému varu. Pridáme kuracie prsia, jemne povaríme. Po dobu 20 minút kuracie prsia pretáčame, až pokiaľ nebudú prepečené.

Krok 2

Vo veľkom hrnci privedieme vodu do varu s bujónmi. Pridáme merlík a varíme 15 minút, pokiaľ nezmäkne. Na posledných pár minút pridáme fazuľu. Precedíme, vmiešame koriander a limetkovú šťavu. Podľa chuti pridáme korenie

Krok 3

Kuracie prsia vyberieme a na doske ich nakrájame. Vmiešame späť do paradajkovej omáčky spolu s cukrom a korením. Podávame s merlíkom a troškou jogurtu, tesne pred podávaním ozdobíme koriandrovými lístkami.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 419

Podobne Recepty:
  • Zapekané bravčové mäso

    Zapekané bravčové mäso

  • Kurací perkelt

    Kurací perkelt

  • Grilovaná krkovička v marináde

    Grilovaná krkovička v marináde

  • Maďarský guláš s ryžou

    Mexický guláš s ryžou

  • Morčacie rezne na liptovský spôsob

    Morčacie rezne na liptovský spôsob

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close