Domáci sendvič

2015-02-26
Domáci sendvič
  • Počet porcií: 1
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 10m
  • Hotové za: 30m

Suroviny

  • Špaldový chlieb 2 Okružky
  • Sójová omáčka 1 ČL
  • Horčica 1 PL
  • Smotana 2 PL
  • Oregano, bazalka
  • Olivový olej 1 ČL
  • Citrónová šťava
  • Oravská slanina
  • Vajce
  • Cibuľa
  • Paradajka
  • Šalát
  • Čierne korenie, soľ
  • Tvrdý syr

Postup prípravy

Krok 1

Chlieb opečieme na suchej panvici.

Krok 2

Slaninu nakrájame na čo najväčšie plátky, opražíme na miernom ohni.

Krok 3

Zatiaľ, čo sa nám praží slanina, spravíme si dressing.

Krok 4

Smotanu vymiešame s bylinkami, troškou citrónovej šťavy.

Krok 5

Ďalej pokvapkáme jeden okružok sójovou omáčkou a olivovým olejom. Druhý potrieme tenkou vrstvou horčice.

Krok 6

Keď je slaninka jemne opečená, vyberieme ju a vo výpeku osmažíme cibuľu nakrájanú na krúžky.

Krok 7

Na tuku si ešte spravíme volské oko, prípadne pevnejšiu praženicu (ako sa podarí).

Krok 8

Na časť, ktorá je potretá horčicou, vrstvíme opečenú slaninku, tvrdý syr nakrájaný na plátky a vajce.

Krok 9

Všetko osolíme, okoreníme, zakryjeme listom šalátu, pofŕkame dressingom a zavŕšime to tenkým plátkom paradajky.

Krok 10

Prekryjeme druhou časťou chleba a ihneď podávame.

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

1 967

Podobne Recepty:
  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom

  • Cestoviny s tvarohom na slano

    Cestoviny s tvarohom na slano

  • Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

    Chutné toasty so šunkou a mozzarellou

  • Mozzarella šalát

    Mozzarella šalát

  • Exotický šalát

    Exotický šalát

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close