Domáci sendvič
2015-02-26
- Počet porcií: 1
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 10m
- Hotové za: 30m
Suroviny
- Špaldový chlieb 2 Okružky
- Sójová omáčka 1 ČL
- Horčica 1 PL
- Smotana 2 PL
- Oregano, bazalka
- Olivový olej 1 ČL
- Citrónová šťava
- Oravská slanina
- Vajce
- Cibuľa
- Paradajka
- Šalát
- Čierne korenie, soľ
- Tvrdý syr
Postup prípravy
Krok 1
Chlieb opečieme na suchej panvici.
Krok 2
Slaninu nakrájame na čo najväčšie plátky, opražíme na miernom ohni.
Krok 3
Zatiaľ, čo sa nám praží slanina, spravíme si dressing.
Krok 4
Smotanu vymiešame s bylinkami, troškou citrónovej šťavy.
Krok 5
Ďalej pokvapkáme jeden okružok sójovou omáčkou a olivovým olejom. Druhý potrieme tenkou vrstvou horčice.
Krok 6
Keď je slaninka jemne opečená, vyberieme ju a vo výpeku osmažíme cibuľu nakrájanú na krúžky.
Krok 7
Na tuku si ešte spravíme volské oko, prípadne pevnejšiu praženicu (ako sa podarí).
Krok 8
Na časť, ktorá je potretá horčicou, vrstvíme opečenú slaninku, tvrdý syr nakrájaný na plátky a vajce.
Krok 9
Všetko osolíme, okoreníme, zakryjeme listom šalátu, pofŕkame dressingom a zavŕšime to tenkým plátkom paradajky.
Krok 10
Prekryjeme druhou časťou chleba a ihneď podávame.