Domáci krémeš
2015-05-30
- Počet porcií: 20
- Čas prípravy: 1:20 h
- Čas varenia: 30m
- Hotové za: 1:50 h
Suroviny
- 8 dcl mlieka
- 2 žĺtky
- 2 PL hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 2 zlaté klasy
- 15 dkg práškového cukru
- 2PL rumu
- 250 g maslo
- balenie medových plátov
- 2 šľahačkové smotany
- čokoláda na polevu
- 2 stužovače
Postup prípravy
Krok 1
Do hrnca s mliekom dáme vanilkový cukor, pridáme 2 zlaté klasy, žĺtka, 2 PL múky. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, necháme ho úplne vychladnúť.
Krok 2
V ďalšej mise si vymiešame maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. Spojíme krémy -> puding do masla.
Krok 3
Začeme stavať krémeš. V balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dáme vedľa seba dva medové pláty.Na to ponatierame žltú plnku.
Krok 4
V mise vyšľaháme 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Na žltú plnku nanesieme šľahačku, prikryjeme medovými plátmi. Polejeme čokoládou.