Domáci krémeš

2015-05-30
Domáci krémeš
  • Počet porcií: 20
  • Čas prípravy: 1:20 h
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 1:50 h

Suroviny

  • 8 dcl mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 PL hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 zlaté klasy
  • 15 dkg práškového cukru
  • 2PL rumu
  • 250 g maslo
  • balenie medových plátov
  • 2 šľahačkové smotany
  • čokoláda na polevu
  • 2 stužovače

Postup prípravy

Krok 1

Do hrnca s mliekom dáme vanilkový cukor, pridáme 2 zlaté klasy, žĺtka, 2 PL múky. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, necháme ho úplne vychladnúť.

Krok 2

V ďalšej mise si vymiešame maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. Spojíme krémy -> puding do masla.

Krok 3

Začeme stavať krémeš. V balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dáme vedľa seba dva medové pláty.Na to ponatierame žltú plnku.

Krok 4

V mise vyšľaháme 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Na žltú plnku nanesieme šľahačku, prikryjeme medovými plátmi. Polejeme čokoládou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 692

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

  • Moravské koláče

    Moravské koláče

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close