Domáca talianska pizza

2015-03-15
Domáca talianska pizza
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 20m
  • Čas varenia: 10m
  • Hotové za: 30m

Suroviny

  • 1000 g hladkej múky
  • 1 kocka droždia
  • 5 PL svetlého piva
  • 400 ml vlažnej vody
  • 4 PL olivového oleja
  • 1/2 KL soli

Postup prípravy

Krok 1

Vo vlažnej vode a pive si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 4 PL olivového oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a zmes nalejeme do preosiatej hladkej múky.

Krok 2

Vymiesime cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri rovnaké časti a z každej urobíme bochník. Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uviažeme, v každom vrecku však necháme trocha miesta, keďže cesto nakysne. Odložíme na aspoň 12 hodín do chladničky. Je to recept na 4 pizze v okruhlej forme.

Krok 3

Placku potrieme paradajkovou omáčkou alebo pizza krémom obložíme podľa zvyklostí či chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo tento recept

2 284

Podobne Recepty:
  • Domáce mini pizze

    Chutné domáce mini pizze

  • Magdalena Novotná

    Cesto na pizzu som pripravila pomocou domácej pekárničky a bolo perfektné a hlavne rýchlo pripravené. Odporúčam vyskúšať :-)

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close