Domáca talianska pizza
2015-03-15
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 20m
- Čas varenia: 10m
- Hotové za: 30m
Suroviny
- 1000 g hladkej múky
- 1 kocka droždia
- 5 PL svetlého piva
- 400 ml vlažnej vody
- 4 PL olivového oleja
- 1/2 KL soli
Postup prípravy
Krok 1
Vo vlažnej vode a pive si rozdrobíme droždie, pridáme štipku soli a 4 PL olivového oleja. Rozmiešame, aby sa droždie úplne rozpustilo a zmes nalejeme do preosiatej hladkej múky.
Krok 2
Vymiesime cesto, ktoré potom rozdelíme na štyri rovnaké časti a z každej urobíme bochník. Každý bochník vložíme do mikroténového vrecka a uviažeme, v každom vrecku však necháme trocha miesta, keďže cesto nakysne. Odložíme na aspoň 12 hodín do chladničky. Je to recept na 4 pizze v okruhlej forme.
Krok 3
Placku potrieme paradajkovou omáčkou alebo pizza krémom obložíme podľa zvyklostí či chuti.
Komentáre k receptu
- Magdalena Novotná