Domáca knedľa

2015-06-06
Domáca knedľa
  • Počet porcií: 4
  • Čas prípravy: 1:20 h
  • Čas varenia: 30m
  • Hotové za: 1:50 h

Suroviny

  • 1 kg polohrúba múka
  • 2čl cukor
  • 1čl soľ
  • mlieko podľa potreby-pol litra a viac
  • 1 kocka droždia
  • 2 -3 pl olej
  • 1 vajce

Postup prípravy

Krok 1

Múku vysypeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5 hod. kysnúť.

Krok 2

Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti, urobíme bochníčky a necháme podkysnúť. Po jednom zvinieme do tvaru knedle, ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku 20 minút. Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.

Krok 3

Vyberieme pomocou podberáka, ja dávam na olejom pomastenú tacku, potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle, lebo spravím redšie cesto, tak musím pridať múku. Dá sa aj zamraziť, nemrví sa, je chutná. Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare. Vyjdu cca 4 knedle.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

1 519

Podobne Recepty:
  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

  • Moravské koláče

    Moravské koláče

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close