Citrónové kura s jarnou zeleninou a rezancami
2014-11-12
- Počet porcií: 2
- Čas prípravy: 5m
- Čas varenia: 15m
- Hotové za: 20m
Suroviny
- 1 Lyžica slnečnicového oleja
- 2 Kuracie prsia (nakrájané na prúžky)
- Kôra a šťava z jedného citrónu
- 1 Lyžica cukru
- 2 Lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 2 Lyžice kukuričnej múky
- 125g Vajcových rezancov
- 200g Mrazených fazúľ a hrachu
- 4 Jarné cibuľky (nakrájané)
- 1 Lyžica pražených kešu orieškov
Postup prípravy
Krok 1
Rozohrejeme si na panvici olej a osmažíme kuracie prsia, smažíme asi 5 minút. Mäso si odložíme na tanier. Nalejeme do hrnca 250ml vody s citrónovou kôrou a šťavou, cukrom a zázvorom. V miske rozmiešajte kukuričnú múku a s trochou vody do hladka aby tam neboli hrudky a v miešajte na panvicu. Priveďte do varu za stáleho miešania a potom pridajte mäso do omáčky, znížime teplotu. Varíme niekoľko minút kým nám omáčka nezhustne a mäso nie je uvarené.
Krok 2
Medzi tým dáme variť vodu. Do vriacej vody vložíme rezance spolu zo zeleninou na dobu 4 minúty a potom scedíme. Nakoniec zmiešame dohromady kura, rezance, zeleninu, jarnú cibuľku a na tanieri posypeme kešu orieškami.