Buchtičkový prstenec s medovým maslom

2014-11-22
Buchtičkový prstenec s medovým maslom
  • Počet porcií: 1 prstenec
  • Čas prípravy: 25m
  • Čas varenia: 45m
  • Hotové za: 1:10 h

Suroviny

  • 300ml Plnotučného mlieka
  • Pomarančová kôra z jedného pomaranča
  • 50g Masla (pokrájaného na kocky)
  • 500g Polohrubej múky
  • 140g múky na krížiky + extra múka na pomúčenie
  • 1 Lyžička škorice
  • 7g Kvásku
  • 1 Veľké rozšľahané vajce a 1 vajce na glazúru
  • Olej na vymastenie misy
  • 100g Miešaného sušeného ovocia
  • Korenisté medové maslo:
  • 200g Roztopeného osoleného masla
  • 1,5 Lyžičky škorice
  • 0,5 Lyžičky mletého zázvoru
  • 4 Veľké lyžice medu

Postup prípravy

Krok 1

Zohrejeme si mlieko a pomarančovú kôru na malej panvici. Keď sa z nich začne pariť, dáme dole z ohňa a pridáme maslo. Miešame všetko na panvici pokým sa maslo nerozpustí a pokým sa mlieko neochladí na izbovú teplotu.

Krok 2

Zmiešame múku, škoricu, cukor, droždie a 1 lyžičku soli vo veľkej mise. Zalejeme pripravenou mliečnou zmesou a rozšľahaným vajíčkom a miešame drevenou vareškou kým sa nevytvorí tuhá zmes. Zmes vyklopíme na pracovnú dosku a miesime kým nevznikne hladké a pružné cesto – po stlačení prstom by sa malo vrátiť do pôvodného tvaru. Cesto vložíme do čistej olejom vymastenej misy, prikryjeme fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

Krok 3

Pomúčime náš najväčší plech múkou. Vyklopíme cesto späť na pracovnú dosku a miesime pokým nezmiznú všetky vzduchové bubliny. Do cesta pridáme sušené ovocie. Rozdelíme cesto na 11 rovnakých častí. Z každej časti cesta vytvoríme hladkú guľu. Gule uložíme na plech do tvaru prstenca, pričom medzi nimi ponecháme malú medzeru. Jemne ich prikryjeme kusom fólie a znova necháme hodinu, alebo kým sa ich objem nezdvojnásobí, na teplom mieste pod kysnúť, gule by sa mali dotýkať.

Krok 4

Zohrejeme rúru na 180 stupňov. Potrieme buchty malým rozbitým vajíčkom. Zmiešame zvyšok múky s dostatočným množstvom vody aby sa vytvorila hustá pasta. Pastu dáme do vrecka s odstrihnutým rohom a vytvárame ňou na buchtách krížiky – to je najjednoduchšie ak máme buchtičky v jednom veľkom kruhu, vtedy dáme čiaru cez stred každej buchty. Pečieme 25 minút do zlatista, kým nebudú dobre prepečené.

Krok 5

Medzitým si pripravíme pikantné medové maslo. Dáme do misky maslo, korenie a med. Vyšľaháme ich spolu elektrickým šľahačom do hladka. Zmes dáme do misky. Keď sú buchtičky hotové vyberieme ich z rúry a necháme na plechu 10 minút vychladnúť. Buchtičkový prstenec podávame teplý s pikantným medovým maslom v strede, aby sa oň mohli všetci podeliť. Buchty vydržia v nádobe až 3 dni, v mrazničke až 3 mesiace.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo tento recept

2 035

Podobne Recepty:
  • Domáca knedľa

    Domáca knedľa

  • Kinder rezy

    Kinder rezy

  • Sviatočný cupcake

    Sviatočný cupcake

  • Domáci krémeš

    Domáci krémeš

  • Výborná hrnčeková bábovka

    Výborná hrnčeková bábovka

>> Pozrite si aj tieto stránky >>
RECEPTY NA VÁŠ E-MAIL
Nechajte si zasielať pravidelný prehľad tých najlepších receptov, článkov a zaujímavostí, ktoré na našej stránke nenájdete. Je to zadarmo a môžete sa kedykoľvek odhlásiť.

Používaním nášho webu súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close